Неймар влезе в "Клуб 100"

OFFNews 03 април 2017 в 11:03 1418 0

Нападателят на Барселона Неймар стана едва третият бразилец, който достигна границата от 100 гола за Барселона. Техничарят се отчете с попадение в добавеното време на мача с Гранада от 29-ия кръг на Примера дивисион и оформи крайното 4:1 за успеха на каталунците.

Това беше юбилейното стотно попадение на Неймар за Барселона във всички турнири. Пред него са само Еваристо със 105 гола и Ривалдо със 130. Младостта на Неймар обещава, че и техните постижения скоро ще бъдат пратени в историята.

Съотборникът му Луис Суарес също записа името си сред голмайсторите, а освен това се отчете и с асистенция. Така уругваецът стана първият играч от топ 5 на първенствата на Стария континент, който има двуцифрени показатели.

Той има вече 22 гола и 10 асистенции в 27 мача за Барселона в първенството през сезона. Каталунците продължават да са на 2-ото място в класирането с актив от 66 точки, с 2 по-малко от първенецът Реал Мадрид.

Яростната битка между двата отбора продължава, като до края на първенството остават 9 кръга. В класирането при голмайсторите Лионел Меси е на първо място с 25 попадения, следван от Луис Суарес с 23 и Кристиано Роналдо с 19. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови