Непредвидимостта на Реал Мадрид - най-голямата опасност за Ливърпул

OFFNews 25 май 2018 в 10:49 3691 1

Ако има нещо, от което феновете на Ливърпул трябва най-много да се притесняват преди финала в Шампионска лига на 26 май, то това е непредвидимостта на “Белия балет“. Тя си пролича изключително добре в поредното издание на “Ел Класико“, където Зинедин Зидан трябваше да демонстрира цялата си креативност, заради ситуацията с контузени и непостоянно представящи се играчи.

Както специалистите отчитат, Реал Мадрид няма шаблон, който противниците му да анализират и да могат да се нагодят спрямо него. Реал Мадрид е изключително труден противник, защото те могат да се защитават в зависимост от това как ги атакувате и да нападат в зависимост от това как се защитавате. Няма точно определен начин, по който играе Реал Мадрид, и те могат да ви победят по много различни начини.

Остава дебатът дали е по-добре да играеш срещу Реал Мадрид в два мача или в един 90-минутен сблъсък. Като цяло, за толкова колеблив и неустойчив отбор, какъвто е този на Ливърпул, може би по-добрият вариант е всичко да се реши в един мач. Играчите на Юрген Клоп са способни да хипнотизират феновете със скоростта и директността на своите атаки и също толкова лесно да ги объркат със своите глупави пропуски в отбрана. Финал в един мач означава, че бранителите на “Мърсисайдци“ ще имат по-малко възможности да сбъркат фатално.

Те обаче ще трябва да се подготвят доста внимателно, защото колкото повече променливи имаш под свой контрол, толкова по-добър шанс имаш да обърнеш мача на своя страна. За сега, Реал Мадрид има само шест сигурни титуляри, докато останалите се променят в зависимост от необходимостта на момента. Кейлор Навас, Марсело, Серхио Рамос, Рафаел Варан, Тони Крос и Лука Модрич са играчите, които ще се радват на сигурно място в стартовите 11, докато останалите са променливите, които Зинедин Зидан контролира.

От останалите, Дани Карвахал и Кристиано Роналдо могат да бъдат извън сметките заради контузия, а Матео Ковачич и Каземиро са напълно взаимозаменяеми. И ще ни трябва истинско магическо кълбо, за да разберем каква комбинация от Лукас Васкес, Гарет Бейл, Марко Асенсио и Карим Бензема ще започне в атака. Задачата за Юрген Клоп изглежда като да се подготвяш за тест, но да не знаеш точно по кой предмет ще бъде теста.

Една от основните критики срещу Зидан е, че той няма ясна тактическа система, която да налага и да се възприема от играчите. Много специалисти обаче гледат точно от обратната страна и смятат, че това е едно от най-големите предимства за този отбор на “Белия балет“ - той има много системи и има играчите, които могат да намерят мястото си във всяка една от тях.

“Организираният хаос“ на Реал Мадрид е основното нещо, от което Ливърпул трябва да се притеснява, както и основното нещо, заради което букмейкърските къщи отчитат испанците като фаворит. Най-високият коефициент за тяхна победа е 2.20 (предлага се от bet365 - британския букмейкър), докато коефициентите за Ливърпул започват от 3.00. Все пак, топката е кръгла за всички и в рамките на 90 минути, които ще минат дяволски бързо за обикновените фенове, нищо не може да се каже със сигурност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12082

1

leomesi

25.05 2018 в 12:25

Аз като цяло се кефя на Ливърпул. Най-симпатичният отбор в Англия и намерил място в историята на Шампионската лига. А и в случая ще бъде хубаво да се спре хегемонията на Реал. Така, че go go Ливърпул!