Нерви, кръв и много картони белязаха равенството на Левски и ЦСКА

Донислав Донев 15 февруари 2020 в 16:41 4370 0

Левски и ЦСКА завършиха наравно 0:0 в голямото дерби от 21-ия кръг на пролетния дял от Първа лига. Срещата бе белязана с много напрежение, твърди единоборства, картони, както и брутално счупен нос на Мартин Райнов. "Сините" останаха и с човек по-малко, след като в 74-ата минута Нуно Рейш бе изгонен.

Дербито записа рекорд по посещаемост през новия век. Заслугата за това е основно на привържениците на Левски, които се мобилизираха в последните дни, за да помогнат на клуба си в тежката финансова ситуация след проблемите със собствениците му.

Трибуните откъм "синята" публика се пръскаха по шевовете, след като около 24 000 запалянковци се бяха настанили на седалките. Голяма част от тях пристигнаха с организирано шествие под наслов:"Левски, ти си всичко за нас".

Двубоят започна с минута мълчание в памет на загиналия фен на Ботев Пловдив - Тоско Бозаджийски.

В първите минути на срещата треньорът на Левски Петър Хубчев трябваше да замени принудително халфа Мартин Райнов. Евандро стреля, последва рикошет, а Едвин Джеси не успя да се разпише и топката излезе в корнер. След неговото изпълнение Райнов и Евандро се сблъскаха лошо и трябваше лекарските екипи да влизат на терена. Халфът на "сините" пострада тежко и бе заменен в 9-ата минута от Симеон Славчев, който дебютира за Левски. Райнов, чийто нос беше счупен, бе откаран с линейка в болница.

Малко след това феновете на ЦСКА в Сектор Г направиха интересна хореография. Те издигнаха огромен фен с артикули на Северната трибуна. Ликът му много приличаше на собственика на Левски - Васил Божков.

В 32-ата минута "червените" с основание поискаха дузпа, но такава не бе отсъдена от съдията Георги Кабаков. Крайният бранител Мазику центрира, а топката рикошира в ръката на Миланов.

Второто полувреме започна доста силно за "армейците". Евандро можеше да се превърне в големия герой за ЦСКА, след като реши да заложи на нестандартното. Бразилецът хитро пробва да матира вратаря Милан Миятович с техничен удар към далечния му ъгъл. Черногорецът обаче имаше верен съюзник в лицето на страничната греда.

Точно когато Левски започна леко да доминира в средата на терена, се стигна до изгонването на Нуно Рейш. Бранителят влезе безумно в краката на Брадли Мазику, а провинението му веднага бе санкционирано от Кабаков. Така португалецът остави своите съотборници с намален състав и даде леко предимство на ЦСКА в оставащите мигове от дербито.

"Червените" обаче не можаха да се възползват. Единственото голово положение до края беше за техния съперник. В 91-ата минута Нашименто завъртя топката от фаул. Холмар Ейолфсон се измъкна от персоналния си пазач и отправи нещо като удар с глава, който нямаше нужния резултат за исландеца и неговите съотборници.

Лeвски: Милан Миятович, Живко Миланов, Холмар Ейолфсон, Нуно Рейш, Иван Горанов, Кали Тиам, Мартин Райнов (10 - Славчев, 82 - Лозев), Филипе Нашименто, Паулиньо, Франко Мазурек (56 - Станислав Костов), Станислав Иванов
Треньор: Петър Хубчев

ЦСКА: Густаво Бусато, Жанио Бикел, Валентин Антов, Петър Занев,, Брадли Мазику, Кристиян Малинов, Рубен Пинто, Стефано Белтраме, Едвин Джеси (71 - Вив Соломон-Отабор), Евандро (87 - Тони Юрич), Али Соу
Треньор: Милош Крушчич

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови