Няколко полезни съвета, за да не попаднете на фалшив билет за Мондиала

OFFNews 06 юни 2018 в 12:38 3608 0

Снимка Facebook: FIFA World Cup

От ФИФА и руските власти вече няколко пъти предупредиха да не се използват неофициални билети за световното първенство в Русия, което ще започне на 14 юни.

Препродажбата на пропуските за стадиона е незаконна в страната. За да сте сигурни, че ще си изкарате едно незабравимо футболно лято, вижте съветите на мрежата от Европейски потребителски центрове.

Как да си намеря билет?

Билетът е валиден само, ако е купен от сайта на ФИФА. Руските власти са категорични, че единствено футболната организация е официален продавач на билети.

Имам билет, но не е купен от ФИФА. Какво да правя?

Този билет не е валиден и вие няма да бъде допуснат на стадиона! Ако не сте купили билет директно от ФИФА, или сте поръчали и платили билет, но той така и не е дошъл, може да се обърнете към банката и да поискате оспорване на плащането.

От къде да си купя валиден билет?

Може да с купите билети от http://www.fifa.com. Пропуските се продават до деня на финала - 15 юли.

Имам билет, но искам да го продам. Какво да правя?

Не може да продавате или предостъпвате билети на друг извън системата на ФИФА! Има ясно определени правила и процедури за препродажба на билети. Можете да прочетете повече тук. Не забравяйте, че в няколко държави препродажбата е незаконна.

Имам валиден билет. Трябва ли ми виза?

Ако вече сте се снабдили с билет, то необходимо да кандидатствате за FAN ID. Идентификационният номер е въведен по искане на руските власти като средстпво за борба срещу продажбата на фалшиви билети. Можете да кандидатствате тук. Фенският идентификационен номер включва влизане без визи в Русия по време на Световната купа, както и ползване на обществения транспорт безплатно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews