Няма да гледаме Италия на Мондиал 2018

OFFNews 13 ноември 2017 в 23:52 4757 1

Четирикратният световен шампион Италия няма да участва на Мондиал 2018 в Русия.

Това стана факт, след като "адзурите" не успяха да преодолеят Швеция в баражите. След загуба с 0:1 в Стокхолм, тази вечер Италия направи 0:0 на "Сан Сиро" и ще пропусне световни финали за втори път в историята си след Мондиал 1958.

Отпадането на Италия е голямата сензация от баражите в Зона Европа, които приключват утре с мача между Ейре и Дания. Цял мач на "Сан Сиро" "адзурите" атакуваха, но така и не създадоха голови положения.

Всяко центриране в наказателното поле на Швеция беше парирано от скандинавците, които прекараха мача в собствената си половина и отправиха един удар към вратата на домакините.

Двубоят може да се окаже последен официален мач с националната фланелка за легендарния вратар на Италия Джанлуиджи Буфон, който планираше да се оттегли след световното. Преди мача Джиджи показа отново защо е един от най-обичаните спортисти. Италианските фенове освиркаха шведския химн, а след изпълнението им в знак на уважение Буфон ръкопляска.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11464

1

Sin

14.11 2017 в 18:40

На отбори като България и Швеция трябва да се забрани да участват в квлификациите. Те само пречат - този път българите попречихме на Холандия, а Швеция спря Италиа с антиигра. На финалите такива отбори като нас и Швеция отпадат веднага, а се лишаваме да гледаме Италия и Холандия.