Нов в Левски ще взима една от най-скромните заплати на "Герена"

OFFNEWS 30 декември 2019 в 11:49 2611 0

Второто зимно попълнение на Левски Деян Лозев ще прибира една от най-ниските заплати на “Герена”. 26-годишният флангови играч, който беше привлечен от Арда, ще получава месечно възнаграждение от 5500 евро. За него  обаче столичани ще платят 250 000 евро трансферна сума на досегашния му клуб.

Лозев подписа за 3 години с Левски, а преди него “сините” подписаха и с халфа Симеон Славчев, който дойде като свободен агент, след като прекрати взаимоотношенията си с азербайджанския Карабах. Полузащитникът също парафира за 3 години.

Лозев беше желан от треньора Петър Хубчев с агресивната си игра по десния фланг. Той беше ползван и на десния бек в Арда и така може да бъде алтернатива на капитана Живко Миланов в отбрана, както и на Станислав Иванов по дясното крило. През есента той изигра 19 мача и се разписа 1 път, като се отличи и с пет асистенции.

Хасковлията беше повикан от бившия национален селекционер Красимир Балъков, но не записа дебют, тъй като остана резерва в мачовете с Англия (0:6) и Черна гора (0:0).

Капитанът на Левски Живко Миланов трябва да поднови договора си днес, информира още “Тема Спорт”. Двете страни на няколко пъти анонсираха, че имат принципна договорка за удължаване на досегашното споразумение, което изтича в края на сезона. Миланов кара третия си престой на “Герена”.

Той се завърна в Левски в началото на 2019 година и през пролетта се утвърди като титуляр и сложи капитанската лента. Статутът му не се промени и след идването на новия треньор Петър Хубчев. Нещо повече - през есента той се превърна в най-ползвания полеви играч на Левски от всички в първенството.

Той пропусна само една минута, след като беше заменен в края на домакинския мач с Дунав (Русе). С представянето си 35-годишния десен бек си заслужи подновяването на договора.

В близките дни се очаква и раздвижване около другите двама основни играчи с изтичащи договори - Кали Тиам и Мартин Райнов.

Преди Коледа договорите си с Левски пък подновиха младежките национали Ивайло Найденов и Илия Юруков. Професионален договор с клуба подписа 17-годишният флангови нападател Патрик- Габриел Галчев.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови