Нова порция здрави дербита през тази седмица

OFFNews 12 март 2019 в 12:38 1296 0

Най-ударното дерби в клубните първенства през тази седмица определено е между Милан и Интер. Освен градски съперници, двата отбора водят здрава борба за място в Топ 4. Срещата е в неделя от 21:30 по MAX SPORT 3. "Росонерите" не са побеждавали "нерадзурите" в Серия А от 5 поредни сблъсъка – 3 равенства и 2 загуби, но се очаква "синьо-черните" отново да са без звездата си Мауро Икарди.

Във Висшата лига мачовете този кръг са по-малко, тъй като има и 1/4-финални срещи от ФА Къп. Най-голям интерес в първенството на Англия бъди Евертън – Тотнъм, докато Ливърпул гостува на предпоследния в класирането Фулъм. В най-стария футболен турнир Манчестър Юнайтед има визита на Уувърлхемптън, след като в предните кръгове елиминира Арсенал и Челси с победи насред Лондон.

Време е и за останалите реванши от Шампионска лига. Един от най-интересните сблъсъци в турнира е Ювентус – Атлетико Мадрид. "Бианконерите" ще се надяват на чудо, след като загуби първия мач с 0:2. Всеизвестно е, че "дюшекчиите" играят чудесно в защита и мнозина специалисти смятат, че са с единия крак в следващата фаза, а срещата между двата тима можете да гледате по MAX SPORT 3.

Манчестър Сити приема Шалке 04 в друга среща от 1/8-финалите тази вечер, която ще бъде предавана по MAX SPORT 2. Футболистите на мениджъра Пеп Гуардиола направи първата крачка към средващата фаза още в Германия, когато спечели с 3:2 и днес трябва да довърши започнатото на собствената си арена "Етихад Стейдиъм".

В Мюнхен пък всеки гол ще е с огромна тежест, тъй като на "Анфийлд" Ливърпул и Байерн завърши 0:0. Томас Мюлер отново е наказан за баварците, докато Върджил ван Дайк се завръща за мърсисайдци след изтърпяна санкция. Германците са без контузения Ариен Робен, но Франк Рибери и Роберт Левандовски се намират във върхова форма. В другия мач в сряда Барселона приема Олимпик Лион след 0:0 във Франция, но каталунците трябва да бъдат много внимателни на "Камп Ноу".

В Испания доиграващият сезона Реал Мадрид е домакин на Селта. Срещата можете да гледате в събота пряко по MAX SPORT 4 от 17:15 часа българско време. За Барселона пък предстои пътуване до Севиля за мач в неделя от 21:45 часа с местния Бетис, който се бори за местата, даващи право на участие в Лига Европа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови