Нова загуба задълбочи кризата в Ботев Пловдив, треньорът отказва да подаде оставка

OFFNews 29 септември 2019 в 18:27 1553 0

Кошмарното представяне на Ботев Пловдив в Ефбет Лига продължава с пълна сила, след като "канарчетата" загубиха с 0:1 от Славия в домакинството си от 11-ия кръг на първенството.

Единственото попадение в срещата бе дело на Славчо Шоколаров, който се разписа в 25-ата минута, след като се възползва от лоша намеса на вратаря на "жълто-черните" Янко Георгиев.

В 44-ата минута тимът на Славия остана с човек по-малко, след като Димитър Велковски получи втори жълт картон и беше изгонен от игра.

Въпреки численото превъзходство на терена, домакините не успяха да стигнат поне до изравнително попадени, въпреки че доминираха доминираха до края на двубоя.

Така бъдещето на треньора на пловдивчани Желко Петрович изглежда доста несигурно, след като феновете мощно освиркваха него и играчите, като поискаха оставката на специалиста и започнаха да скандират името на бившия предшественик Николай Киров.

За Славия пък това бе първа победа извън София в настоящия шампионат. "Белите" се намират на 8-ото място в класирането с актив от 13 точки. "Канарчетата" пък са на незавидното 12-о място с 9 пункта, колкото имат и отборите Ботев Враца и Царско село.

След срещата Петрович даде да се разбере, че не мисли да подава оставка след третата поредна шампионатна загуба. Специалистът призова да му се даде шанс, защото футболистите харесват неговата работа.

"Не знам какво да кажа. Това е футбол. Това е българският футбол. Виждате, че имаше много липсващи футболисти при нас. Имах само защитници на резервната скамейка и един млад футболист. Това не е извинение, но всяка наша грешка бе наказвана. Имахме едно-две положения. Вкарахме гол, но го отмениха.

За страничния рефер бе много лесно да види, че имаше гол. Срещу 10 от Славия натискахме, имахме добри възможности, но не успяхме да реализираме и да се справим срещу добре организирания отбор на Славия. Славия е добър отбор, който играе добър футбол.

Няма да подам оставка, аз имам контракт за две години. Ако ръководството на Ботев реши, че не съм правилният човек, може да кажат кой да води отбора. Но ми дайте шанс и доверие, защото футболистите ме харесват. Искат да продължат, вярват в това, което правим.

Нямаме играчи на скамейката, които да направият разликата. Това не е критика, но ляв бек ни играе ляво крило. Тонев е добро крило, но не може да влезе във форма за две седмици. Виждате, че полузащитници играят като нападатели. Много е трудно за феновете, но за мен, футболистите и хората в клуба е още по-трудно.

Ако хората не са щастливи, те могат да ме махнат. Но аз давам 100% от себе си. Ако повечето от нас не приемат тази ситуация, изводът е да ме уволнят. Тази година ще е трудна за нас. Ако хората не могат да го приемат, нищто не мога да направя", каза Петрович.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови