Новобранците от Септември изненадаха Пирин

OFFNews 22 юли 2017 в 20:43 2325 0

Пирин Благоевград загуби от новака Септември с 0:1 в мач от втория кръг на Първа професионална лига, игран на страдион "Христо Ботев". Футболистите на треньора Димитър Васев спечелиха първите си три точки в първенството.

Двубоят започна със страхотна възможност за новака в елита.Владислав Романов направи изключителен рейд отляво и стигна до гредата. Пасът му не стигна до Мартин Тошев, който беше пред голлинията, но защитникът Юлиян Попев се намеси отлично.

Постепенно Пирин пое инициативата и започна да поглежда по-често към вратата на Валентин Галев, но въпреки добрите ситуации, които се откриха пред домакините, първото полувреме завърши при нулево равенство.

Темпото през втората част драстично спадна. В 59-ата минута Мартин Тошев се опита да изненада Благой Макенджиев с удар от дистанция, но стражът на "орлетата" се намеси добре.

Гостите успяха да открият резултата в 67-ата минута. Борис Галчев се разписа за 1:0. Мартин Тошев изведе Ишмаел Байду очи в очи с Макенджиев. Вратарят спаси, но Борис Галчев бе на точното място и при втория шанс успя да се разпише.

До края на мача опитните футболисти на Септември задържаха топката и разиграваха бавно. Пиринци така и не успяха да измислят алтернатива.

Благоевградчани прекъснаха серията си от 11 поредни срещи в Първа професионална лига без загуба на стадион "Христо Ботев". В следващия кръг Пирин гостува в Стара Загора на Берое, а Септември приема Славия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови