Обновеният Черно море ще се опита да спре ЦСКА

OFFNews 19 юли 2019 в 10:10 1291 0

Обновеният след края на миналия сезон отбор Черно море гради ще се опита да си тръгне с положителен резултат от гостуването на ЦСКА в събота в София, заяви треньорът на "моряците" Илиан Илиев в интервю за "Петел".

Черно море направи мечтан старт в efbet лига след победа с 3:1 над Локомотив (Пд) в първия кръг. ЦСКА от своя страна записа равенство у дома 2:2 срещу Етър.

"Не ни чака лесен мач. ЦСКА игра много добре срещу Титоград и мисля, че леко подцениха следващия мач с Етър, докато в реванша в Черна гора, предвид резултата от първата среща, важното беше да преминат в следващия кръг на Лига Европа.

ЦСКА запази отбора си и ядрото на състава, взе и нелоши футболисти. Така че никой не се заблуждава, че с два не толкова добре изиграни мача, в единия от които е имало и подценяване, не са във форма. Грандовете не обичат да правят грешни стъпки на свой терен, така че ще ни бъде доста трудно", предупреди Илиев.

"Очаква труден мач и ние трябва да влезем в него подготвени, уверени и изключително дисциплинирани в дефанзивен план. Освен да сме дисциплинирани в дефанзивен план, когато имаме топката, трябва да я държим колкото се може повече, тъй като водещите отбори искат с минимум усилия да постигнат максимални резултати.

Аз очаквам нашият отбор да не повтори първите 20 минути срещу Локомотив (Пд), когато бяхме нервни. Да влезем по-спокойно в мача и да играем футбол. Защото, ние сме отбор, който обича да играе футбол и не обича да бяга след топката, и когато я губим бързо и не играем с нея, сме уязвими.

Винаги съм казвал на момчетата, че ако отиваме с мисълта да не допускаме гол, да вкараме или да постигнем определен резултат, е грешка. Важното е да излизаме и да играем футбол, а резултатът ще е следствие на нашата игра. Ако ние не сме в добро състояние, не може да очакваме нищо добро.

Ние трябва да сме готови да играем футбол и да се противопоставяме на всеки съперник с всякакви футболни средства. Грешки всеки допуска, ако не се допускаха грешки, футболът щеше да е най-скучният спорт. Искам нашите грешки с времето да ги свеждаме до минимум", казва още треньорът на Черно море.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови