Официално: Легендата Буфон се разделя с Ювентус (видео)

OFFNews 17 май 2018 в 13:41 4586 0

Легендарният вратар на Ювентус Джанлуиджи Буфон, официално обяви, че напуска "бианконерите". Домакинството на Верона в събота ще е последният му мач за торинци. Джиджи обче не разкри дали ще спре с футбола.

Не е тайна, че аржентинският колос Бока Хуниорс му предложи договор за една година, а кавалерът на "Старата госпожа" ще обяви бъдещето си следваща седмица.

"Бих искал да благодаря на президента на Ювентус. За мен той е повече от това, тъй като през годините изградихме уникални отношения и ни свързва истинско приятелство. За мен е чест да съм тук до теб.

В събота ще е последния ми мач за Ювентус. Вярвам, че това е перфектният начин да приключа това невероятно приключение.

Андреа е информиран със случващото се около мен. Разчитам на неговите съвети. До преди 15 дни той беше наясно с мнението ми, че искам да спра да играя, но сега има някои нови предложения.

Най-интересното предложение за извън терена е от Андреа. След мача в събота, през следващата седмица, ще взема крайното решение", каза Буфон.

Вратарят вече повече от 20 години е в професионалния футбол и е спечелил куп трофеи и отличия. Той стартира кариерата си през 1995 година в Парма, където е съотборник на Христо Стоичков.

През 2001 година Буфон преминава в Ювентус срещу рекордната за вратар трансферна сума от 52 милиона евро. Остава верен на "бианконерите" и през 2006, когато гръмва "Калчополи". С черно-белия екип печели девет пъти Серия А, шест пъти Суперкупата на Италия и четири пъти Купата на Италия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови