Официално: Левски привлече двама от Септември

OFFNews 05 юли 2019 в 19:58 1610 0

От Левски официално представиха две нови попълнения - Здравко Димитров и Асен Чандъров. Футболистите идват от Септември София. Чандъров ще играе като преотстъпен с опция за закупуване.

Ето какво съобщиха в сайта на "сините":

ПФК „Левски“ подписа днес договор с полузащитника Здравко Димитров, а срокът на контракта е за 3 години. Привличането на 20-годишния халф и неговия съотборник Асен Чандъров е част от дългосрочната стратегия на клуба за инвестирането и развитието на млади български таланти.

В столичния „Септември“ Димитров записа 31 двубоя през сезон 2018/2019, в които отбеляза и 2 гола и даде 5 асистенции. Полузащитникът е роден на 24 август 1998 година, като освен за „Септември“ има престой в „Ботев“ (Вр) и „Локомотив“ (Сф). За „железничарите“ записва 23 мача и 1 гол.

ПФК „Левски“ подписа договор и с полузащитника Асен Чандъров. Халфът идва в тима като преотстъпен за една годна с опция за закупуването му с двугодишен договор.

Привличането на 20-годишния полузащитник е част от дългосрочната стратегия на клуба за инвестирането и развитието на млади български таланти. Чандъров идва от столичния „Септември“, като през изминалата кампания в Първа лига остави отлични впечатления с играта си и записа 31 двубоя в елита, в които отбеляза 4 гола и даде 5 асистенции.

Полузащитникът е роден на 13 ноември 1993 година, като прави първите си стъпки в школата на ДИТ. Освен за „Септември“ е играл още за „Пирин“ (Разлог) и „Ботев“ (Пд).

Национал е на България, като е преминал през гарнитурите на U17, U19 и U21.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови