Огромен скандал разтърси Барселона

OFFNEWS 05 февруари 2020 в 08:00 2472 0

Огромен скандал разтърси испанския гранд Барселона след интервю на спортния директор Ерик Абидал, който в прав текст каза, че вече бившият треньор Ернесто Валверде е бил бойкотиран от част от играчите. Французинът пое позицията през лятото на 2018 година и по думите му още тогава се е мислело за смяната на Валверде и са се търсели негови заместници.

“Ние разбирахме, че проблемът не е в резултатите, а в случващото се в отбора. Президентът все пак реши да поднови договора на Валверде през февруари 2019 година и трябваше да приемем това решение. Гледахме работата му под лупа - тактиката, играта на футболистите, поведението на резервите. Много от играчите не бяха доволни от Валверде и не работеха, както се очаква. Имаше проблем и с комуникацията вътре в отбора”, казва още Абидал.

Решението за уволнението на Валверде е взето още на 18 декември, а официално раздялата е обявена на 13 януари. На мястото му беше назначен Кике Сетиен.
Според Абидал той е идеален кандидат, който обича работата си и умее да накара дори и футболистите, които не играят често, да се чувстват част от колектива.

Думите на Абидал, че е имало напрежение между Валверде и част от играчите вбесиха лидера на Барселона Лионел Меси, който реагира остро в социалните мрежи.

“Спортният директор обяснява, че много от футболистите не били доволни и не работели, както трябва. Не ми харесва да коментирам, но смятам, че човек трябва да носи отговорност за работата си. Ние играчите носим отговорност за случващото се на терена и я поемаме, когато не ни се получават нещата. Спортният директор също трябва да поеме отговорност за своите решения. Не може да се говори за “играчите”. Назовете конкретни имена, вместо да хвърляте кал и съмнения върху всички”, написа гневният Меси.

Мнозина считат, че дните на Абидал на поста са преброени, защото обикновено мнението на Меси натежава.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови