Оптимизъм в Италия след загубата в Стокхолм

OFFNews 11 ноември 2017 в 09:50 1795 0

В Италия се изпълниха с оптимизъм за класирането си на Мондиал 2018 в Русия, след като "скуадра адзура" постигна минимална загуба с 0:1 от Швеция в първия мач от баражите.

Реваншът е в понеделник в Милано, като над 65 000 билета за "Сан Сиро" вече са продадени. "Скуадрата" игра мъжки в Стокхолм, а загубата дойде след късметлийски гол на Якоб Йохансон в 61-ата минута. Топката рикошира и заблуди вратар номер 1 на планетата Джанлуиджи Буфон, за да влезе в мрежата му.

Селекционерът на Италия Джампиеро Вентура заяви, че шансовете пред отбора му да се класира остават високи.

"Резултатът е несправедлив, отчитайки това, което видях на терена. На практика нищо не се променя и след този мач. Джанлуиджи Буфон не трябваше да прави нито едно спасяване, а ние имахме няколко положения и ударихме греда.

Равенството беше минимумът, на който се надявахме. Знаем какво трябва да направим в реванша. Можем да обърнем нещата в наша полза. Публиката на “Сан Сиро” ще ни помогне.

Искам във втория мач съдията да ни позволи да играем така, както днес играха шведите. На това ниво реферите са длъжни да са по-строги”, каза Вентура, визирайки на моменти грубата игра на шведите.

Още не беша минала и минута и игра и от нея пострада Леонардо Бонучи, ударен с лакът от Ола Тойвонен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови