От 5 юни мачовете от първа и втора футболна лига ще са с публика

OFFNews 02 юни 2020 в 17:42 4172 1

Със заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев се разрешава провеждането на първенството за първа и втора професионална футболна лига пред публика от 5 юни.

Мачовете ще се провеждат при заетост на до 30% от местата. Зрителите трябва да се настаняват най-малко през 2 седалки.

Феновете на българските футболни отбори тази сутрин призоваха в студиото на bTV за отварянето на стадионите. Представители на ЦСКА, "Локомотив" (Пд) и "Ботев" (Пд) казаха, че щом може да се разрешава посещение на събития на закрито, трябва да има разхлабване на мерките и за футболните мачове.

"Не може да се отварят кина и театри, а стадионите да са затворени за фенове, категорични бяха запалянковците. - Стадионите са достатъчно големи, за да се спазва дистанция. Призоваваме спортния и здравния министър да преразгледат забраната. Особено предвид факта, че предстоят полуфиналите за Купата на България, където един срещу друг ще играят четирите отбора с най-големи агитки - ЦСКА, "Левски", "Ботев" (Пд) и "Локомотив" (Пд). Това се случва за първи път от над 25 години, безумие е тези мачове да се провеждат при закрити врата", категорични бяха запалянковците.

От 5 юни допускат колективни и индивидуални спортни занимания във фитнес центрове и зали, без състезателен характер, без ограничения на заетостта на местата и брой на спортуващи на кв. м.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови