От СДВР: Повдигнато е обвинение срещу изпълнителния директор на Локомотив София

OFFNews 02 декември 2019 в 11:44 2285 0

Снимка Gong.bg

Държавата и МВР в никакъв случай няма да толерират подобни прояви, каквито се случиха по време на мача от Втора лига между Локомотив София и Хебър.

Това обявиха от СДВР днес на брифинг с участието на главния комисар Ивайло Иванов и директора на СДВР старши комисар Георги Хаджиев. Те съобщиха, че органите на реда ще вземат необходимите мерки, за да гарантират реда и сигурността. 

Припомняме, че в събота се разиграха батални сцени във ВИП-ложата на стадион "Локомотив" в квартал "Надежда", случили се веднага след края на скандалния мач.

Ивайло Иванов отправи предупреждение към всички организатори на спортни прояви и подчерта, че подобни събития трябва да бъдат удоволствие за феновете, а не повод за напрежение.

"Отговорността за реда на мача и опазването на обществения ред носят отговорниците в клуба-организатор. Парадоксално е, че в случая на стадион "Локомотив" организаторът е и инициатор на инцидента. В 16:20 часа на 30 ноември има подаден сигнал на телефон 112.

Веднага са пренасочени екипи, които отиват на място. Там са установени и пострадалите лица. Това са официалните лица от ФК Хебър, веднага е започнато да се работи с тях. Установени са петима лица. Призовани са две лица във Второ РПУ, другите трима са издирени и доведени в същото полицейско управление.

На всички е наложена мярка задържане за 24 часа по Закона за МВР, след което материалите са докладвани в прокуратурата. Образувано е досъдебно производство по чл. 131 от НК за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди.

Направени са и съответните съдебно-медицински експертизи. Повдигати са обвинения на трима от лицата, доказана е тяхната съпричастност. Паричната гаранция на едното лице е в размер на 2000 лева, на другите привлечени лица е по 1000 лева", коментира Хаджиев.

"Ако съществуват рискове за нарушаване на обществения ред, и ние се намесваме. Що се отнася до т.нар. "стюарди" - те са били служители на охранителна фирма, които не се си свършили работата.

Единият от задържаните е изпълнителният директор на Локомотив Бойчо Величков, а той е отговорен за сигурността при провеждането на спортното мероприятие и спазването на спортния дух", каза Иванов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови