От Шалке са в готовност да напуснат терена, ако феновете продължат с обидите

OFFNews 02 март 2020 в 14:06 1904 1

Скандалът с обидните трансперанти по адрес на президента на Хофенхайм Дитмар Хоп набира все повече сила и от Шалке 04 вече са в готовност да реагират, ако това нещо отново се случи.

Прпомняме, че срещата между Хoфeнхaйм и Бaйeрн Мюнхeн в събота бе врeмeннo cпряна зaрaди издигнaти oт фeнoвe плaкaти c oбидeн тeкcт, а вчера това се случи и на мача Униoн Бeрлин - Вoлфcбург (2:2).

Заради напрежението около Хоп от ръководството на Шалке предупредиха, че играчите на тима ще напуснат терена в предстоящия мач с Байерн, ако на трибуните на "Фелтинс Арена" се появят подобни плакати. Утре двата отбора ще се изправят един срещу друг на 1/4-финалите за Купата на Германия от 21:45 часа българско време.

"Ако подобни проблеми ескалират и на "Фелтинс Арена" утре в мача за Купата с Байерн, както и ако се случат и на нашите следващи мачове в първенството или за Купата, ние ще напуснем терена, без значение колко време от мача е изминало, какъв е резултатът или какви са другите обстоятелства на терена.

Ние,като ръководство, продължаваме разговорите с различни фенгрупи и им показахме ясната си идея и виждане, че не толерираме подобно поведение", съобщават от Шалке.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12021

1

bls

02.03 2020 в 15:13

Яко, ще влязат в пряк сблъсък. Аз ако съм на германците в тая ситуация и ако играчите на моя отбор напуснат терена ще направя всичко възможно на следващия домакински мач да има 0 зрители от страна на домакините поне. И така докато клубът не се извини на феновете си. Кво значи, напускаме терена ако обиждате (и то не на расистка основа) някой си президент на клуб .. ще си скандират каквото си искат (стига да не е расистко щото тогава са много обидчиви). Да видим кой по-дълго ще издържи - феновете без да ходят на мач, или отборите да играят пред празни трибуни без фенове.
 
X

Да помогнем на украинските деца!