Открито е тяло сред останките на самолета на Сала

OFFNews 04 февруари 2019 в 16:06 2012 0

Британските разследващи заявиха, че са открили тяло под водата сред останките от самолета, който изчезна над Ламанша преди две седмици.

Пайпър Малибу, който превозваше нападателя на Кардиф и пилота на машината Дейвид Иботсън, беше намерен на дъното на Ламанша в неделя сутрин. Разследващото звено на британската служба за въздушни произшествия, която работи съвместно с Blue Water Recoveries Ltd, идентифицираха останките от самолета.

Екипите изпратиха подводница с дистанционно управление, което да изследва зоната около морското дъно, в която обектът бе локализиран. След анализи на видеоматериала, от Разследващото звено заключиха, че това са останките именно от този самолет. Вече бяха публикувани и снимки от останките, които показват лявата част на фюзелажа, както и част от регистрационния номер на самолета.

"За съжаление, видеоматериалът показа тяло сред останките от самолета", споделиха в свое изявление от Разследващото звено на Британските въздушни произшествия. Тялото, открито сред останките, не е било идентифицирано.

В момента се обмислят следващите действия, като разследващите ще се консултират със семействата на Сала, Иботсън и полицията. Самолетът с двамата изчезна от радарите на 21 януари, когато 28-годишният аржентинец летя от Нант до Кардиф, само дни, след като осъществи рекорден трансфер в уелския клуб на стойност 17 млн. евро.

Властите спряха временно търсенето, казвайки, че шансът да има оцелели е минимален. Последва издирване, което бе финансирано чрез дарения от специален екипаж, който откри самолета.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови