Отложиха старта на новото футболно първенство

OFFNews 10 юли 2020 в 14:43 2662 0

Предвид усложнената епидемиологична обстановка в страната и след детайлни консултации с оторизираните държавни органи, Медицинската комисия към Българския футболен съюз внесе предложение към ръководството на БФС стартът на сезон 2020/2021 в професионалния ни футбол да бъде отложен с две седмици, съобщи сайтът на централата.

"Ръководството на Българския футболен съюз прие предложението с цел запазване здравето на футболисти, щабове и длъжностни лица във форсмажорната ситуация. Началото на новата кампания в Първа и Втора професионална лига ще се състои на 7 август 2020 година", се казва в съобщението на БФС.

"Ние трябва да се научим да живеем по новому. Просто времето е различно. С този вирус ние трябва да се научим да спазваме противоепидемичните мерки и да живеем по нов начин", коментира вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев.

Той се спря и на договора за ТВ-правата, който трябва да се преразглежда според клауза в него година преди неговия край и предизвика недоволството на Левски.

"Аз смятам, че за нас е огромен успех при актуалната икономическа ситуация- знаете каква е, да постигнем същите условия, каквито са били до момента. Това го считам за много голям успех.

Има си закони, правилници. Там си пише какво следва, ако един клуб не допусне камери на стадиона си. Има си ясно записано в Дисциплинарния правилник и в него са описани санкциите", каза Фурнаджиев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови