Отпуск на синдика бави парите на кредиторите на ПФК ЦСКА АД

OFFNews 05 ноември 2019 в 12:48 1423 0

Парите към кредиторите на ПФК ЦСКА АД не тръгнаха вчера, тъй като синдикът на дружеството Дора Милева е била в отпуск, пише "Тема Спорт".

Така се очаква до сряда сметката за разпределение на 8-те милиона лева към кредиторите да влезе в сила. Жалби срещу сметката за разпределение не са постъпили в законовия срок и няма никакви пречки да влезе в сила.

В кратки срокове пък се очаква да стартира оценяването на базите на ЦСКА - "Българска армия" и Панчарево. Те ще бъдат инспектирани от тричленен екип от специалисти, които ще огледат двата спортни комплекса.

Това е необходимо, за да може Министрески съвет да издаде нареждане за оценяването, което според запознати ще се случи тази седмица.

Вече беше обявено, че оценката ще е между 20 и 25 милиона лева. ЦСКА трябва да внесе определената от оценителите сума като капитал в съвместното дружество с държавата "Спортни имоти Българска армия".

Отделно клубът ще налее още 40 милиона лена в дружеството като привнесен капитал. Цялата сума ще бъде използвана само за реконструкцията и дейностите по стадиона и Панчарево. Съвместното дружество ще бъде регистрирано, след като се направи оценката на базите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови