ПСЖ спечели групата на смъртта, ПСВ разплака Интер

OFFNews 12 декември 2018 в 01:08 1473 0

Отборът на Пари Сен Жермен спечели сочената като "Група на смъртта" група С на Шампионската лига. Тази вечер парижани разгромиха с 4:1 Цървена звезда в Белград и събраха 11 точки.

От потока напред продължава и Ливърпул, който надви с 1:0 у дома Наполи и остави италианците извън борда, макар двата тима да имат по 9 точки.

В невероятна драма пък се превърнаха последните мачове от група В, където отборът на Барселона си беше осигурил участие. Каталунците завършиха 1:1 у дома с Тотнъм, като допуснаха изравняване пет минути преди края. В другия мач от групата ПСВ шокира Интер на "Джузепе Меаца", като равенството 1:1 остави "нерадзурите" зад Тотнъм и напролет те ще играят в Лига Европа.

В група А Борусия (Дортмунд) изпревари Атлетико (Мадрид) за първото място. Лидерът в Бундеслигата победи Монако като гост с 2:0 и събра 13 точки. Атлетико завърши със същия актив след 0:0 като гост на Брюж.

В група D единствената интрига беше кой ще се класира за Лига Европа. Галатасарай спечели надпреварата с Локомотив (Москва). Турският тим загуби от Порто с 2:3 у дома, но и руснаците допуснаха поражение с 0:1 като гост на Шалке и останаха последни.

С изиграването на днешните мачове станаха ясни 15 отбора, които се класират за фазата на 1/8-финалите. Остана само едно свободно място, което ще бъде заето от Лион или Шахтьор (Донецк) в зависимост от резултата в сблъсъка помежду им от група “F” в сряда.

Ето всички сигурни 1/8-финалисти:

Борусия (Дортмунд), Атлетико (Мадрид), Барселона, Порто, Шалке 04, Байерн (Мюнхен), Аякс, Манчестър Сити, Реал Мадрид, Рома, Ювентус, Манчестър Юнайтед, Пари Сен Жермен, Ливърпул и Тотнъм

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови