Пари Сен Жермен направи крачка към осминафиналите

OFFNews 29 ноември 2018 в 00:42 1940 0

Отборът на Пари Сен Жермен направи важна крачка към класиране на осминафиналите на Шампионската лига, след като победи Ливърпул с 2:1 у дома в мач от група С на надпреварата. Парижани демонстрираха най-добрите си качества, за да стигнат до ценния успех, който ги доближава към фазата на елиминациите.

Домакините започнаха много активно от самото начало и натиснаха своя съперник, което даде резултат в 13-та минута, когато Хуан Бернат се възползва от неубедителна намеса на защитата на Ливърпул и с удар по земя преодоля Алисон. Мърсисайдци постепенно изравниха играта, но започнаха да оставят повече свободни пространства на съперника си, което бе наказано от смъртоносната контраатака на ПСЖ в 37-та минута, когато Неймар покачи на 2:0 след подаване на Мбапе отляво.

Възпитаниците на Юрген Клоп успяха да се върнат в мача точно преди почивката, когато получиха право да изпълнят дузпа след глупаво нарушение на Анхел ди Мария срещу Садио Мане. Джеймс Милнър не сбърка срещу Джанлуиджи Буфон от бялата точка и намали изоставането на своите. През втората част гостите натиснаха в търсене на изравнителен гол, но така и не успяха да създадат чисти голови положения пред италианския страж.

Парижани от своя страна се отбраняваха умело и в крайна сметка запазиха преднината си, за да спечелят с 2:1, което означава, че при победа над Цървена Звезда в Белград след две седмици ще се класират за осминафиналите на Шампионската лига. В другия мач от групата Наполи победи сърбите с 3:1 у дома и оглави класирането с 9 точки, една повече от ПСЖ и с три пред Ливърпул. "Мърсисайдци" ще трябва да вземат домакинството си на Наполи с два или повече гола в последния си мач, за да продължат участието си в турнира, докато и равенството ще е достатъчно на италианците да излязат от групата. Цървена Звезда остава с четири точки и вече няма шанс да продължи напред.

В друг интересен мач от вечерта Тотнъм победи Интер с 1:0 с гол на резервата Кристиан Ериксен в двубой от група В на Шампионската лига и остана в битката за място в плейофите. Дори и равенството в Лондон стигаше на "нерадзурите" за прескачане на групите, но планът им да удържат 0:0 издържа само до 80-ата минута, когато датчанинът завърши бърза контраатака. Така всичко ще се реши в последния кръг, като при равенство на точките предимство ще има Тотнъм.

През първата част Интер успяваше да задържа топката и не позволяваше на домакините да организират скоростните си атаки, а положенията пред двете врати не бяха много. След почивката картината не се промени особено. "Нерадзурите" пресираха високо съперника. Все пак в 52-ата минута Лукас Моура беше изведен дълбоко в половината на Интер с далечно подаване, финтира Милан Скриняр, но не успя да стреля. Тотнъм вдигна оборотите в тези минути, но "нерадзурите" се бранеха майсторски. В 56-ата минута Матиас Весино изработи пряк свободен удар на границата на наказателното поле, Матео Политано стреля по земя, но топката беше изчистена в ъглов удар и опасността отмина. В 60-ата минута една коварно отклонена с глава топка от Ян Вертонген едва не попадна в мрежата зад Самир Ханданович.

В ответната атака Марсело Брозович с хубав пас изведе Мауро Икарди пред вратата на Юго Лорис, но отбраната на Тотнъм самоотвержено се намеси и не позволи на аржентинеца да стреля. Само минута по-късно Хеунг-Мин Сон създаде най-голямата опасност пред вратата на Интер до този момент, след като нахлу в наказателното поле отдясно и стреля, но защитник на гостите протегна крак и изчисти топката в ъглов удар. Отбраната на Интер отново беше матирана с далечно центриране в наказателното поле, като Вертонген изскочи зад защитата и отправи удар с глава, но не му достигна точност. Все пак Тотнъм стигна до попадение в 80-ата минута, като негов автор стана влезлият като резерва Кристиан Ериксен. Сисоко нахлу отляво, чукна топката към Деле Али, който подаде към връхлитащия Ериксен, който отблизо прониза вратата на Интер. След гола "нерадзурите" се активизираха, но Тотнъм не им отстъпваше инициативата. Все пак Интер стигна до ситуация за гол в добавеното време, когато Асамоа стреля мощно, но топката се отби в тялото на защитник на Тотнъм. Така Тотнъм постигна целта си и всичко в битката за второто място ще се реши в последния кръг, когато лондончани гостуват на Барселона, докато Интер приема ПСВ.

Останалите резултати:
Атлетико Мадрид – Монако 2:0
Борусия Дортмунд – Брюж 0:0
ПСВ – Барселона 1:2
Локомотив Москва – Галатасарай 2:0 Порто – Шалке 3:1.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови