Паро: Срещу Лудогорец не става само с желание

OFFNews 13 март 2019 в 12:52 1278 0

Легендарният треньор Аспарух Никодимов се изрази предпазливо за шансовете на ЦСКА да елиминира Лудогорец в турнира за Купата на България. Двата тима се изправят в четвъртфиналите в Разград, като мачът е през април. Паро се изказа ласкаво за играта на "армейците" при победата над Етър с 3:1 в последния кръг и коментира загубата на Левски от Лудогорец с 0:2 на "Герена" пред 17 000 зрители.

"Показаното през второто полувреме с Етър ми хареса. През първата част тактиката трябваше да се спазва - да приспиш противника. Но понякога такова приспиване може да ти струва и скъпо - да приспиш и себе си. Като ти вкарат един гол и се наредят отзад - няма връщане. В последните два мача бяха вкарани 8 гола, което не е малко, но все пак е с отбори от долната половина на класирането. Така трябва да е и в първата шестица. Сега ни чака такъв двубой с Берое. Момчетата трябва да внимават заралии да не си го изкарат на нас, след като паднаха от Витоша.

Отпуснеш ли се, става лошо. Сега, ако се вземат и следващите два двубоя, ще се набере инерция преди мача с Лудогорец за купата. Това няма да е лошо за самочувствието на играчите. Дано да стане. Защото само с пожелание няма как да се случи. Те и Левски имаха голямо желание да бият Лудогорец, но видяхме какво се случи.

Нападението вече влезе в час, добро е. В средата на терена нещата още не ми харесват. Трябва да се действа по-бързо, по комбинативно. Халфовете да поемат по-голяма отговорност. Да започнат да вкарват и те. Да влизат от задна позиция. Да помагат на атаката.

Антов и Турицов ми харесват. Турицов записа няколко поредни мача вече. Момчето го хвърлиха направо в клетката с лъвовете на дербито с Левски, но той не се уплаши. Да продължават така", каза Никодимов пред "Тема спорт".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови