Павел Колев: До 2-3 седмици може да обявя ПФК Левски в несъстоятелност

OFFNews 30 юли 2020 в 21:52 3021 0

Изпълнителният директор на ПФК Левски Павел Колев алармира, че финансовата ситуация в клуба става все по-лоша. 

Столичният гранд Левски трябва да намери 2 200 000 лева до утре, в противен случай клубът най-вероятно ще бъде изваден от европейските клубни турнири за сезон 2021/2022. Това заяви изпълнителният директор на клуба пред медиите след срещата на новоизбрания Управителен съвет с феновете.

"Ако нещата продължат както в момента, не подпишем нови рекламни договори и феновете не се мобилизират както от февруари до май, предполагам, че следващите две-три седмици ще ми се наложи да обявя несъстоятелност.

Търсим 2 милиона и 200 хиляди, за да покрием задължения към персонала. До утре вечерта са необходими, но не вярвам, че може да се случи до края на седмицата.

Ако не се случи, ще декларираме пред УЕФА, че имаме задължения - към играчи, персонал и два клуба. Ще чакаме решение от УЕФА, което най-вероятно ще е наказание за Левски да не играе в Европа за следващите една или две години, в които се класира”, каза Колев.

"Водим разговори и има интерес за трансфери към наши играчи, но до утре няма да стане. Разговорите са за сделки, които могат да станат през август", завърши Колев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Подкастът на OFFNews