Ексклузивно СРС освободи Димитър Стоянов от ареста

Павел Колев: Левски ще залага на школата, има стратегия за намаляване на задълженията

OFFNews 06 март 2019 в 13:36 1792 0

Изпълнителният директор на "сините" Павел Колев заяви след след общото събрание в НДК, че "сините" възнамеряват да инвестират значително по-голяма част от бюджета си за детско-юношеската школа на клуба.

В момента за академията са отивали около 6-7% от бюджета, а трябва да бъдат поне 15% с влизането на новото ръководство. Освен това, Колев разкри, че в идните години Левски ще се опита да изгради още по-дълбоки отношения със "синята" общност, за да може клубът да се приближи към самоиздържането.

"Приоритет ще бъде развитието на школата. В момента към академията отиват около 6-7% от бюджета, а трябва да стане поне 15. Имаме стратегия за намаляване на задълженията, но конкретни срокове е много трудно да се посочат в момента. Тези задължения са натрупани назад във времето и тепърва предстоят разговори как, в какъв размер и в какъв срок ще бъдат погасявани.

Най-спешно беше да се подсигури лиценза за евротурнирите. Ние го свършихме преди общото събрание и бяхте информирани затова. За нас е важно да изчистим репутацията на футболния клуб. Левски се беше превърнал в синоним на некоректен партньор. Ще се опитаме да изградим отношения на честност, особено за трансферната политика и отношенията с футболистите.

Имаме много работа с левскарската общност. Колко са, къде са и как можем да комуникираме с тях. Няма как един клуб да е винаги на върха, но трябва да има изградена една база от верни привърженици независимо от резултатите. Левски е част от ситуацията във футбола в целия регион, която не е розова", каза Колев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови