Павел Колев: Левски си има треньор и смяна не е обсъждана в нито един момент (видео)

OFFNews 29 март 2019 в 17:04 1488 0

Работата на Левски с треньора Георги Дерменджиев е дългосрочна, коментира Павел Колев. Изпълнителният директор на "сините" присъства на редовния брифинг на треньора преди кръга, за да опровергае слуховете за смяна с националния селекционер Петър Хубчев.

"Последната една седмица се случи нещо, което аз не намирам за нормално. Разви се една спекулативна теза до такава степен, че тя заживя свой собствен живот в медиите. Левски си има старши треньор и смяна не е обсъждана в нито един момент. Работата с Георги Дерменджиев е дългосрочна и планирането около тази работа също е дългосрочно. Това, разбира се, не отменя една много важна максима във футбола - няма нищо вечно.

Това, което се изнесе като информация в медиите в последните няколко дни, мина всички граници. Включително се стигна до там да се измислят срещи, които не са се случили. За мен това не е етично и не е професионално. Още веднъж подчертавам - в нито един момент не е обсъждана треньорска смяна, камо ли да водим преговори с друг треньор.

Това, което подозирам, ще си остане за мен. Почти съм убеден, че част от информациите се пускат умишлено от хора, които се водят левскари. Това е най-тъжното. Дали е удар по Левски, или по националния отбор, оставям на вас да съдите. Искам да затворим тази тема. Ние така или иначе си работихме по план и самият треньор ще ви каже какво е свързано и какви са плановете за бъдещето. Те не се влияят от конспирации.

Ясно е на всички, предполагам, че има много хора, които няма да са доволни, ако Левски върви напред и се развива. Нещата се стабилизират с всеки изминал ден и това вероятно разваля съня на много хора. Това обаче не е нещо, което може да разклати 100-годишен клуб.

Моята функция не е да разследвам източници на информация и как тя става публична. Дисекция на сериозността на източниците няма да правя, защото не ми е работа. Имам мнение, но не искам да го коментирам публично. Има хора с огромно его и непоносимост някой друг да работи в Левски, освен тях", каза Колев.

Георги Дерменджиев пък сподели преди двубоя с Ботев Пловдив през уикенда, че футболистите на Левски са по-свежи след паузата за мачове на националните отбори. "Сините" посрещат "канарчетата" в неделя от 20:30 часа на стадион "Георги Аспарухов". Специалистът също не пропусна да коментира слуховете за треньорска рокада с Петър Хубчев.

"При всички случаи не е добре, когато се пишат и четат такива неща. Аз съм професионалист, разговарял съм с ръководството и съм приел идеята как ще се развива Левски. Вече го казах, правя го пак - клубът е силен, отборът е силен и футболистите са спокойни. Мисля, че неделя ще изнесат добър мач.

Футболистите ни искат отборът да върви в посоката, в която е тръгнал. Те знаят каква е била обстановката преди и каква е в момента. Работихме достатъчно през паузата и играчите ни ще бъдат по-свежи. Направихме две учебни игри с отбори от школата, което винаги съм предпочитал, защото младите момчета се интегрират.

Доволен съм от двете игри и от тренировките. Отборът по моя преценка се освежи. Ботев е отбор, който се опитва да играе футбол. Мисля, че ще стане един добър мач", каза Дерменджиев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови