Павел Колев обяви имената на цял отбор напускащи Левски

OFFNews 30 май 2019 в 13:51 3376 0

Снимка levski.bg

Изпълнителният директор на Левски Павел Колев обяви имената на напускащите футболисти, които са почти цял отбор. За повечето от тях се знаеше, че договорите им няма да бъдат продължени, а единствената новост е свързана със Седрик Унтонджи. Колев говори и за обстоятелствата около убеждаването на Петър Хубчев да приеме треньорския пост на "Герена", като разговорите по темата са стартирали през март.

"Аз лично се чувствам удовлетворен, че този треньорски щаб може да бъде представен официално в Левски. Познавам ги много добре от съвместната ни работа в националния ни отбор. Спокоен съм, че могат да отговорят на стандарта и целите, които Левски би трябвало да отговаря. Знаят колко труден път ни чака, но и знаят как да го извървят успешно. Убеден съм за двама от тях, че знаят какво означава Левски - Георги Донков е израснал на този стадион, а пък Хубчев е печелил трофеи в един от най-силните отбори на тима в историята. Няма какво повече да се каже на този етап.

Имат подкрепата на клуба и ще им бъде оказано цялото необходимо съдействие, за да се извърши тази реформа. Трябва да върнем стандарта на това какво значи да бъдеш футболист на Левски.

Защо се налагаше до последно да отричаме за Хубчев? Цяла Италия знае, че от 6 месеца Лучано Спалети ще напусне Интер и ще бъде заменен от Конте. Не съм чул обаче някой от шефовете на Интер да говори нещо по темата. Когато дойдох на работа тук, Георги Дерменджиев беше треньор на Левски. Подкрепял съм го във всичко. Направих каквото е по силите ми. Играчите, които той искаше се озоваха в Левски. Когато един треньор има контракт с клуба, за мен това е достатъчен мотив да го браня до края. Най-лошото беше да сринем тотално авторитета на клуба и треньора. Не знам дали това ви удовлетворява.

Първи контакт с Хубчев осъществихме броени дни преди мачовете на националния отбор през март. Тогава говорихме по телефона за възможността да поеме Левски след края на сезона. Преговори не е имало, камо ли подписване на договор. Договорите на Кабрал, Яблонски и Цветкович няма да бъдат подновени. Вашчук ще бъде върнат в Латвия. На Унтонджи няма да бъде предложен нов договор.

Преди няколко дни по взаимно съгласие прекратихме договорите на Антони Белмонт, Буш и Нганиони. Предстоят ни разговори със Сейдахмет, последната дума за неговото оставане ще бъде на Хубчев. С Ники Михайлов водихме няколко разговора. Той беше изключително конкретен, утре ще се срещнем, за да изчистим някои неща. Ако го удовлетворяват нашите условия, той ще остане още две години в Левски. В момента усилено търсим вратар. Искаме Ники Михайлов да има сериозна конкуренция и на него му е казано.

Той няма да има гарантирано титулярно място. На Луан Виана няма да му бъде предложен нов договор. С Нашименто и Ривалдиньо търсим решение за тях и няма да идват за началото на подготовката", каза Колев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови