Павел Колев успокои играчите на Левски за бъдещето

OFFNews 12 февруари 2019 в 08:31 1232 0

Изпълнителният директор на Левски Павел Колев е посетил съблекалнята на отбора преди вчерашната тренировка. Целта му е била да успокои лично футболистите след бурните дни в края на миналата седмица, информира "Меридиан Мач".

Тогава бе лансирано, че дружеството може да има трима нови собственици - бившите футболисти на Левски Христо Йовов, Даниел Боримиров и Димитър Иванков. Това срещна бурна реакция от страна на феновете. Дори се появиха слухове, че Колев е напуснал “Герена” в четвъртък вечерта.

Самият той опроверга това в петък сутринта и заяви, че ще си тръгне единствено, ако Васил Божков, който го е поканил, се откаже да помага на клуба. Колев е разкрил, че има ясна програма за бъдещето на тима, за да може “сините” да спрат да бъдат на загуба, която в момента възлиза на над 30 милиона лева.

Междувременно и собственикът Спас Русев разкри в интервю за “Нова телевизия”, че не е прехвърлял на никой акциите на клуба. Това ще стане най-вероятно чак на Общото събрание, което ще се проведе на 6 март. Бизнесменът заяви също, че задълженията ще намалеят наполовина, защото ще опрости парите, които е налял в клуба.

Играчите обаче си признаха при завръщането в София, че искат повече яснота около ситуацията. Именно заради това се е случила срещата с Колев вчера. Директорът е успокоил футболистите, че трябва да мислят само за футбол и да бъдат спокойни за бъдещето.

Освен това е потвърдил, че отборът ще си получи забавените заплати за ноември и декември, които също станаха повод за напрежение по време на подготовката в Агия Напа. Очаква се също така в бъдеще да няма подобни ситуации на “Герена”.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови