Пеле: Марадона беше много по-добър от Меси

OFFNews 06 декември 2018 в 13:24 3082 0

Бразилската футболна легенда Пеле се изказа доста остро по адрес на суперзвездата на Барселона Лионел Меси, който е смятан от мнозина за най-добрия играч за всички времена.

Според Краля на футбола има няколко футболисти обаче, които са били на по-високо ниво от Бълхата, като той дори спомена големия си враг през годините за престижното първо място във всички класации - Диего Марадона.

"Как може да сравнявате играч, който борави добре с глава, стреля еднакво силно с левия и десния крак и друг такъв, който има шут единствено с левия крак, има точно едно движение и никак не го бива в играта с глава?

За да сравнявате когото и да е с Пеле, трябва този някой да има ляв и десен крак и да може да вкарва с глава. Марадона е един от най-великите футболисти, които някога са играли футбол.

Дали е по-добър от Меси? Да. Много, много по-добър. Франц Бекенбауер и Йохан Кройф също бяха по-добри от Меси, те бяха отлични футболисти.

Неймар е по-добър футболист от Мбапе, но в Европа всички говорят за французина. Неймар нямаше късмет, защото не успя да стане световен шампион с националния отбор на Бразилия", каза Пеле.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови