Пенев уреди отстраняването на Нойберт

OFFNews 23 март 2019 в 10:25 1542 0

Старши треньорът на ЦСКА Любослав Пенев спечели важна битка, която ще му развърже ръцете в близко бъдеще, информира "Меридиан мач".

Той е успял да издейства раздялата с клуба на кондиционния треньор Томас Нойберт, който съвсем доскоро бе считан за непоклатим на "Българска армия".

При назначаването си Пенев е поискал да вземе в екипа си свой доверен човек, който да отговаря за кондиционната подготовка.

Пенев дълго време работи с Давид Родригес в националния отбор и Литекс, а преди това в ЦСКА дори бе докарал светилото Хесус Паредес. Шефовете в ЦСКА обаче твърдо му отказват понеже са на мнение, че Нойберт е важен за отбора, а и дясна ръка му е Кирил Динчев.

Германецът е неизменно на "Армията", като беше част от екипите на Едуард Йорданеску, Христо Янев, Стамен Белчев и Нестор Ел Маестро. 

Пенев обаче е успял да издейства да освободят Нойберт от длъжност заради серията от контузии през този сезон и недоброто физическо състояние на играчите. Така временно Динчев ще осигури прехода, ползвайки методиката на Нойберт, а през лятото Пенев трябва да доведе испански специалист за поста.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови