Песимистът Пеле: Бразилия все още няма отбор

OFFNews 07 юни 2018 в 17:07 5158 0

Живата легенда Пеле заяви, че Бразилия няма силен колектив, а само ярко изразени индивидуалности. Той добави, че Неймар е един от най-добрите футболисти в световен мащаб, но сам човек не може да спечели световното първенство.

"Напълно уверен съм в способностите на Тите. Притеснявам се от нещо съвсем друго - има само още няколко дни до началото на световното първенство, а ние все още нямаме отбор. Индивидуалностите са много силни, но няма колектив.

"Неймар е един от най-добрите футболисти в света. Той вече е зрял и опитен, но не може да спечели купата сам. Тя се печели от отбора", каза Пеле.

"Най-добрият бразилски състав е този от 1970-а с Тостао, Ривелиньо, Жерсон и Пеле. Всички носеха десети номер в своите клубове. През 1970-а прекарахме повече от шест месеца заедно и заради това ни се получи", завърши Кралят на футбола.

Бразилия се намира в Група Е на Мондиала в компанията на Коста Рика, Сърбия и Швейцария. Първата среща на "кариоките" е срещу алпийската страна на 17 юни от 21:00 часа българско време.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови