Писмото на Боби Михайлов направи сериозно впечатление на Острова

OFFNews 14 септември 2019 в 10:11 2759 0

Водещите медии в Англия обърнаха внимание на писмото на президента на БФС Борислав Михайлов във връзка с публичните коментари на селекционера Гарет Саутгейт, който изрази опасение за евентуални прояви на расизъм в София на 14 октомври, когато е двубоят между островитяните и България от евроквалификациите.

Саутгейт заяви преди дни, че в отбора обмислят реакция на такива прояви, като не изключи дори прекратяване на мача.

Тези притеснения бяха определени от футболната ни централа като безпочвени, неуместни и излишно нагнетяващи обстановката.

Изданията на Острова цитират писмото на Михайлов до генералния секретар на УЕФА Теодор Теодоридис и цитират, че в БФС нямат никаква официална информация относно арест на български фен на "Уембли" за расистка проява спрямо Рахийм Стърлинг.

BBC припомня за наказанията на Левски и Локомотив (Пловдив), които изтърпяха наказания в турнира Лига Европа през лятото.

Други медии пък напомнят, че футболистите на Англия на много места са обиждани на расистка основа и този проблем е много голям.

ESPN припомня и случая от 2011 година, когато след мача България - Англия (0:3) родната централа бе глобена с 40 000 евро.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови