Пол Погба взе решение за бъдещето

OFFNews 24 април 2019 в 14:38 2496 0

Френският халф на Манчестър Юнайтед и световен шампион от Мондиал 2018 Пол Погба е взел решение къде да продължи кариерата си.

Според авторитетният френски спортен всекидневник L’Equipe 26-годишният Погба е уведомил съотборниците си, че иска трансфер в Реал Мадрид.

Французинът е обяснил, че е недоволен от факта, че Манчестър Юнайтед с много мъки остава в борбата за място в Шампионската лига, а за печелене на трофеи дори и не се говори.

Контрактът на Погба е до 2021 г., но футболистът не смята да го продължава. Ако Манчестър Юнайтед не успее да се пребори за позиция в зона Шампионска лига, Погба ще поиска да бъде трансфериран в Реал. В 43 мача този сезон халфът отбеляза 16 гола и подаде за 11. След поражението от Евертън с 4:0 отборът на Юнайтед е шести в подреждането.

Битката за двете места в топ 4 на Острова, които остават вакантни, се води между четири отбора - Тотнъм, Челси, Арсенал и Манчестър Юнайтед, като разликата между тях е между 1 и 6 точки. Днес "червените дяволи" приемат борещия си за титлата Манчестър Сити и на практика могат да станат арбитър в спора за трофея и да наклонят везните в полза на Ливърпул.

При успех те ще увеличат значително шансовете си за място в четворката и респективно участие в Шампионската лига.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови