Полша и Русия се класираха за Евро 2020

OFFNEWS 14 октомври 2019 в 08:23 1017 0

С изиграването на мачовете от поредния кръг на евроквалификациите вчера, станаха ясни поредните сигурни участници на Евро 2020. Това са отборите на Полша и Русия, които се присъединиха към Белгия и Италия.

Полша победи Северна Македония с 2:0 и събра19 точки, като заема първото място в група G, на 3 пред Австрия. Третият в подреждането тим на Северна Македония има 11 точки и няма как да стопи изоставането си в оставащите два мача.

“Сборная" си гарантира място на финалите на шампионата след победа с 5:0 над Кипър като гост в двубой от осмия кръг на квалификационна група I. С победата руснаците събраха 21 точки и заемат второ място, на 3 зад лидера Белгия.

В един от най-интересните мачове снощи. Германия победи с 3:0 Естония в Талин в мач от група "С". Илкай Гюндоган откри в 51-вата минута, а шест минути след това отново той удвои. Тимо Вернер покачи в 71-вата след асистенция Гюндоган.

Главен съдия на мача бе родният рефер Георги Кабаков, който показа директен червен картон на Емре Джан през първото полувреме. Това се случи в 14-ата минута, след като футболистът на Ювентус повали на границата на наказателното поле Лиивак, който излизаше сам срещу Нойер.

В група "Е" Уелс и Хърватия завършиха наравно 1:1. За домакините, които търсеха победата далеч по-настойчиво победата се разписа Гарет Бейл в продължението на първото полувреме. Гостите поведоха в резултата още в 9-ата минута чрез Никола Влашич.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови