Поне шестима чужденци напускат Левски през лятото

OFFNews 11 април 2020 в 08:07 1678 0

Поне половин дузина чужденци ще напуснат Левски през лятото, твърди "Тема Спорт". Със сигурност фланелката на "сините" през следващата кампания няма да носят Кали Тиам и Филипе Нашименто, както и нападателят Дени Алар. Причината е, че договорите им с клуба изтичат и няма да бъдат подновени.

Предложение да остане имаше само Тиам, и то още преди финансовото състояние на "Герена" да бъде разклатено. Тогава сенегалецът го отказа и уведоми шефовете, че предпочита да потърси късмета си на друго място.

Малко по-деликатна е ситуацията с несменяемия титуляр на вратата Милан Миятович. Черногорецът, който бе привлечен през лятото, има споразумение до края на кампанията, но в него има клауза, която позволява удължаването му с още един сезон.

От Левски обаче няма да се възползват от нея, защото тази пролет привлякоха национала Георги Георгиев от Славия, който прибира доста по-малка заплата. Освен това "сините" имат предварителен контракт и със сърбина Зоран Попович.

Индикации за напускане дадоха и аржентинският плеймейкър Франко Мазурек и за ганайското крило Насиру Мохамед. В гръцките медии вече се появиха информации, че Франко се е договорил с ръководството за раздяла по взаимно съгласие. Наскоро пък Мохамед призна, че времето, прекарано в шведския Хекен, му липсва.

Освен тях обаче може да има и други напускащи. Защото сред най-конвертируемите играчи на клуба са Холмар Ейолфсон, Стайн Спиерингс и Найджъл Робърта. Може да се наложи продажбата на някого, за да бъде вързан бюджета.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови