Пореден шанс пред "лъвовете" да счупят каръка срещу Швеция

OFFNews 31 август 2017 в 09:00 1923 1

Снимка Facebook

Националите по футбол приемат Швеция в квалификационен мач за класиране на Мондиал 2018. Двубоят е тази вечер от 21,45 часа и "лъвовете" ще се опитат да прекъснат негативната серия срещу безспорно най-трудния си съперник за в исторически план. Днес избраниците на селекционера Петър Хубчев имат изключително трудната задача да счупят каръка.

Общата статистика е стряскаща – 14 срещи, 2 победи за нашите, 2 равенства и 10 загуби при голова разлика 8:26 в полза на съперника. Вече половин век трикольорите не са побеждавали шведите - от есента на далечната 1967 г.

Тогава в европейска квалификация българите ликуват с 3:0 с голове на Никола Котков, Васил Митков и Георги Аспарухов. Последният гол, който националният отбор е вкарал на скандинавците, е на Христо Стоичков на 8 септември 1993 г. в София в квалификацията за световното първенство САЩ '94.

През октомври миналата година България загуби с 0:3 гостуването си на Швеция в първата среща между двата тима от група "А" на световните квалификации, която се игра на "Френдс Арена" в Стокхолм. С два гола в края на първата част и един в началото на втората, скандинавците ни отнесоха за седми пореден път.

Сблъсъкът тази вечер от 21:45 часа на Националния стадион "Васил Левски" е много важен и за двете страни. Холандците, които са трети в групата дишат във врата на шведите, като изостават на 3 точки при четири оставащи мача до края.

При нас положението е малко по-различно, тъй като това може би е най-решителният момент за Хубчев и компания. Ако ycпеят да победят, те ще запазят всички шансове да се класират за Мондиала в Русия. Загуба пък ще означава край на всякакви надежди в тази толкова тежка група.

Другият важен мач от групите e между Франция и Холандия, който ще се играе по същото време в Париж. "Лалетата" ще се стремят към задължителна победа, която да отвори вратите към класиране на тима за Световното първенство. Поражение от Франция обаче ще сложи практически край на надеждите на тима на селекционера Дик Адвокаат за класиране на Мондиала в Русия.

Ето класирането до момента:

1. Швеция - 13 т.
2. Франция - 13 т.
3. Холандия - 10 т.
4. България - 9 т.
5. Беларус - 5 т.
6. Люксембург - 1 т.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови