Португалия - Холандия е финалът на Лига на нациите

OFFNews 07 юни 2019 в 00:42 5046 0

Снимка Facebook: The Netherlands football team

Холандия стигна до победа над Англия с 3:1 след продължения и се класира за финала в Лига на Нациите, където ще се изправи срещу Португалия.

Двубоят предложи много интересни моменти, тънки ситуации с VAR и две груби грешки, с които на практика "трите лъва" сами се победиха, въпреки че поведоха през първото полувреме.

Маркъс Рашфорд се разписа за британците от дузпа в 32-ата минута, но Матайс де Лихт изравни в 73-ата и редовното време приключи при резултат 1:1, след като гол на Джеси Лингард не бе зачетен заради засада.

В продълженията "оранжевите" показаха по-добра игра и вкараха нови два гола след груби грешки в отбраната на англичаните. В 97-ата минута Кайл Уокър си отбеляза автогол, а в 114-ата минута Куинси Промес реши всичко в полза на оранжевите след нов подарък от защитата на островитяните.

Така Холандия ще спори за трофея с Португалия на 9 юни от 21:45 часа българско време, докато футболистите на Гарет Саутгейт ще играят същия ден, но от 16:00 часа, срещу Швейцария за третото място.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови