Правителството даде зелена светлина за създаването на комитет за Евро 2028 и Мондиал 2030

OFFNews 03 април 2019 в 14:24 1341 0

Министерският съвет одобри проект на Меморандум за разбирателство между правителствата на България, Сърбия, Гърция и Румъния за създаване на Инициативен организационен комитет за подаване на съвместни кандидатури за домакинства на Европейското първенство по футбол на УЕФА през 2028 г. и на Световното първенство по футбол на ФИФА през 2030 г. Това съобщиха от правителствената пресслужба.

Инициативният организационен комитет ще се състои от четирима представители на всяка от страните. Освен министрите, отговарящи за спорта или техните представители, като членове той ще включва по едно официално лице от всяка от страните и двама представители от националните футболни асоциации.

Членовете на Инициативния организационен комитет се номинират от участващите страни при подписването на Меморандума за разбирателство.

Инициативният организационен комитет се ангажира с предварителната подготовка, свързана с подаването на съвместните кандидатури за домакинство на Евро 2028 и Мондиал 2030.

Припомняме, че в края на февруари се проведе среща в София между представители на Румъния, Сърбия и Гърция, на която стана ясно, че нашата държава е най-зле откъм стадиони за такива форуми. 

Целта пред страната ни е да разполага с 4 съоръжения с капацитет 40 000 места, които отговарят на условията за провеждането на мачове от такъв ранг.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови