Представители на ЦСКА и ултраси ще обсъждат ПУП на Борисовата градина

OFFNews 05 юни 2019 в 11:26 2494 0

Снимка cska.bg

Първото публично обсъждане на проекта за Подробен устройствен план (ПУП) на Борисовата градина ще се състои днес от 17:30 часа в аудитория 230 на Университета по архитектура, строителство и геодезия в София.

Това на практика ще е единственото представяне на самия проект. След това ще започне да тече срок до 19 юни, в който ще могат да се подават писмени становища, мнения или предложения по проекта.

Такива ще бъдат приемани в районната администрация, както и по имейл на [email protected].

Общественото обсъждане ще приключи отново в сградата на УАСГ на 26 юни, сряда, от 17:30 часа. Фенове на ЦСКА ще присъстват и на двете обсъждания на проекта - днес и на 26 юни. Те ще изразят своето виждане по въпроса.

Адвокат Станислав Трендафилов, който работи с ЦСКА съобщи пред "Тема Спорт", от от клуба планират да внесат свое предложение по проекта, тъй като са засегнати интересите на клуба за изграждане на нов стадион. Финансирането е осигурено от основните собственици Гриша Ганчев и Юлиан Инджов  и датски инвеститор.

"Този проект за план грубо нарушава интереса на ЦСКА. Вместо да се направи нов стадион на мястото на "Българска армия", е предвидено да се слагат само някакви козирки. При този план няма как да направим модерно съоръжение.

Третият проект, който представихе, е изцяло съобразен с парковата среда. Нужно е да се изгради нов стадион със същите параметри. Идеята е да приема мачове от евротурнирите, а и да е вариант при кандидатура за европейско първенство.

В България най-после трябва да имаме стадион, който да се доближава до модерните съоръжения, който да осигурява максимален комфорт за цялото семейство, да има и търговска площ. Като дойдеш и да си прекараш целия ден на стадиона. Гледам млана и е абсурдно. Няма смисъл да държим стадиона в едно и също състояние от 4 десетилети", казва Трендафилов.

ЦСКА получи пълна подкрепа в плановете си за нов стадион от спортния министър Красен Кралев. Той заяви, че интересът на ведомството му също е нарушен по силата на проекта за план и има готовност да се вземат мерки. На обсъждането днес ще има и представител на спортното министерство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови