Предстои важна вечер за българските отбори в Европа

OFFnews 15 август 2019 в 09:39 1748 0

Предстои важна вечер за българските участници в турнира Лига Европа. И трите наши представителя ще изиграят днес своите срещи реванши от третия предварителен кръг на надпреварата. И докато на Лудогорец задачата изглежда елементарна, за ЦСКА и Локомотив (Пловдив) предстоят тежки гостувания.

Лудогорец до голяма степен си свърши работата още в първия мач с ТНС в Разград. Шампионите спечелиха с 5:0 и така направиха гостуването си в Уелс протоколно. Трудно е да повярваме, че можем да станем свидетели на някакъв грандиозен обрат тази вечер, дори и Стойчо Стоев да даде почивка на някои от титулярите си и да пусне по-експериментален състав. Двубоят е от 20:30 часа българско време.

ЦСКА пък гостува на Заря (Луганск) в 20:00 часа. В София "червените" не успяха да изковат преднина и мачът завърши 1:1. Това е коварен турнирен резултат, който дава предимство на украинците заради гола на чужд терен. Сега ЦСКА ще се нуждае от победа или равенство с много голове, за да продължи напред.

Добрата новина за българския тим е, че Зоря няма да играе на собствения си стадион, а срещата ще се проведе в Запорожие. Има обаче и лоша новина за "Армейците" и тя е свързана с напрежението в съблекалнята и изваждането на капитана Николай Бодуров и на халфа Рубен Пинто от състава, като не е ясно дали това ще повлияе на представянето на отбора довечера.

Последният наш участник Локомотив (Пловдив) се намира в най-трудна ситуация. "Смърфовете" загубиха с 0:1 на "Лаута" от Страсбург и сега ще трябва да търсят задължителен успех във Франция. Пловдивчани обаче показаха отлична игра в първия мач, макар да играха с човек по малко. Малко не им достигна да се доберат поне до равенство, а бяха порязани и от съдията, който не им даде дузпа. Това дава надежда, че Локо не е за отписване и е способен да хвърли бомбата днес на "Стад дьо ла Мейно". Мачът започва в 21:30 часа наше време.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови