Премиерът Борисов наруши мълчанието си за джиросаните акции на Левски

OFFNews 16 май 2020 в 15:07 5523 1

Премиерът Бойко Борисов наруши мълчанието си по темата с джиросаните му акции от собственика на Левски Георги Попов. Това се случва три дни след случая на 13 май. Борисов смята, че действията на собственика на Попов и на спонсора на "сините" Васил Божков са подигравка не лично с него, а с клуба.

"Дядо ми знаете ли какво казваше: "Насила може да вземеш от човек, насила не можеш да му дадеш". Това беше подигравка, защото е ясна целта, по какъв начин и защо. На кой да ги прехвърлям (акциите)? Как така без да ме питате? Като го позволява закона, аз мога да кажа, че вие сте просто едни негодници и не искам дори да чувам за вас.

Не са на мое име (акциите). Нито знам кой какво подписва, нито какво подписва някъде, нито съм дал съгласие, нито някой ме е информирал. Ако така казва законът, не съм юрист, но това е направено умишлено, за да не стане. Затова почитателите на Левски да търсят този, който го е направил.

Няма да ме вкарате в тази игра, че някой си е позволил да ми джиросва акции. Утре всяка фирма в ликвидация може да ми джироса на мене. Няма да участвам в това", коментира Борисов при инспекцията на строежа на газовия интерконектор с Гърция.

"Няма на Божков ТВ да се хвана на въпроса. Акциите не са в мен. Сашо Диков ги разнася из София. Нито искам да получавам, нито съм дал съгласие, нито искам да ви давам възможност отново да се упражнявате на мой гръб. Не желая, нямам отношение и няма да го направя. Няма никакъв казус.

Ако вие не съзнавате какво е направено и каква е целта, си е за ваша сметка. Няма полезен ход. Подиграха се с Левски, ако искат да ги прехвърлят, на който искат. Аз няма да участвам в това", допълни Борисов.

"По никакъв начин не искам да се замесвам с тази тема. Има повдигнати обвинения. Божков беше като всички бизнесмени в България, с които сме се чували, срещали в различни съвети и формати. Когато неговите съдружници, в неговата къщичка, изнесоха информация и всичките тези последствия, задействани от МВР и прокуратурата дела, се стигна до този казус. Никой преди това не го е третирал по различно от всички останали", каза още той.

В същото време бизнесменът Васил Божков направи нова публикация във Фейсбук, като качи снимки на всички джиросвания на акциите на Левски от последните 10 години.

"Ако се погледнат джирата на акциите, ще стане ясно, че г-н Борисов от 10 години прехвърля собствеността на Левски тайно и задкулисно. Сега му дадохме шанс да го направи явно и прозрачно", написа Божков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20696

1

Новак

16.05 2020 в 17:12

Кой му дядо е казвал това - разстреляния или комуниста? Този чвор използва дядовците си както му е изгодно.
Това, че Тиквун редеше собствениците на Левски беше обществена тайна. Винаги имаше някаква друга сделка стояща зад прехвърлянето на собствеността на Левски.
Сега изведнъж ни лук ял ни лук мирисал.
Само е интересно докъде ще стигне Божков - засега го е подкарал по ред, но може и да се договорят нещо. Все пак колеги са били преди двадесетина години.