Президентът на испанския футбол: Работим по всеки възможен сценарий, дано спасим сезона

OFFNews 26 март 2020 в 12:13 1127 0

Президентът на Испанската футболна федерация - Луис Рубиалес заяви, че е твърдо решен да спаси този сезон, дори ако възобновяването в началото на месец май изглежда малко вероятно.

Ла Лига заедно с останалите основни първенства в европейския футбол бяха спряни заради пандемията от коронавирус. Испания е силно засегната от избухването на COVID-19. В понеделник бе обявено спирането на лигата за неопределено време.

"Приоритетът е завършването на сезона. Не можем просто да изхвърлим отбори сега. Те трябва да спечелят промоция по правилния начин. Има стотици отбори, които чакат да завършат сезона.

Когато страната се възстанови, това ще бъде моментът за завършване на настоящия сезон. Да се ​​надяваме, че греша и че можем да играем още в началото на май.

Не мисля, че това ще е възможно, но бих искал да се окаже грешно. Ще трябва да удължим календара. Целта е да спасим този сезон. Това е нашата идея.

Работим по всеки възможен сценарий, но не искаме да даваме прогноза. Трябва да сме много предпазливи и строги. Живеем в изключително тежко време, с много смъртни случаи. Никога не сме поставяли срок за рестартиране на сезона и няма да го правим и сега", каза Рубиалес.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови