Приказката продължава: Лестър се класира за 1/4-финал в Шампионската лига

OFFNews 14 март 2017 в 23:35 2236 0

Лестър написа нови страници в приказката си и се класира за 1/4-финалите на Шампионската лига, след като победи с 2:0 Севиля в реванша и с общ резултат 3:2 достигна до следващата фаза на турнира.

Мачът започна с лек превес за домакините. Късметът на англичаните се усмихна в 27-ата минута, когато капитанът Уес Морган се оказа най-съобразителен и отбеляза за 1:0, след центриране на Рияд Марез от пряк свободен удар.

През второто полувреме "лисиците" продължиха да играят с вдъхновение. Марк Олбрайтън отбеляза второ попадение за Лестър в 54-ата миута, след като се оказа сам в наказателното поле, възползвайки се от лошо изчистена топка.

В 74-ата минута отборът на Севиля остана с човек по-малко, след като Самир Насри получи втори жълт картон за удар без топка. 

Няколко минути по-късно испанците получиха право да изпълнят дузпа, след нарушение на вратаря Каспер Шмайхел, но Стивън Н'зонзи не успя да отбележи от бялата точка.

Жребият за 1/4-финалите ще се тегли на 17 март в Нион, Швейцария. Първите мачове ще се играят на 11 и 12 април, а реваншите на 18 и 19 април.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови