Простихме се с Иван Вуцов

OFFNews 21 януари 2019 в 11:29 1923 0

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов и редица футболни личности присъстваха на поклонението пред Иван Вуцов на националния стадион "Васил Левски".

Последно сбогом с него си взеха неговите синове - Вили и Руслан, както и Сашо Костов, Наско Сираков, Бончо Генчев, Павел Колев, Кирил Ивков, Георги Цветков, Валентин Михов, Емил Кременлиев, Даниел Боримиров, Пламен Гетов, Андрей Желязков, Стефан Грозданов и други.

Легендата на Левски Александър Костов говори за спомените си с един от големите в българския футбол.

"Той знаеше всичко, беше енциклопедия. Вуцов беше на нокти, за да може да спечели. Той не можеше да губи. Гунди, Котето, Павката, Меци, Джеси, Типеца, отиде си един звезден отбор. Сега имат и треньор. Дано да играят така, както са играли в Левски", заяви Костов.

Друга легенда на "сините" Наско Сираков определи Вуцов като голям учител.

"Tой е епоха в нашия футбол. Това е футболистът, треньоът, ръководителят, който е оставил най-ярка следа. Огромна загуба за българския футбол. Поколения от нас са се учили от него. Сбогом учителю", каза Сираков.

Бившият национал Бончо Генчев беше един от първите, които пристигна на поклонението пред легендата на българския футбол.

"Иван Вуцов беше голям ръководител. Един от хората, които е написал част от историята на българския футбол. Той знаеше какво прави и как да го направи. Замина си един от колосите в българския футбол", заяви Генчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови