Пуснаха Роналдиньо от затвора

OFFNews 08 април 2020 в 09:07 2256 0

Бившият бразилски национал и легенда на Барселона и Милан Роналдиньо бе освободен от затвора в Парагвай, където прекара около месец заедно с брат си Роберто де Азис. Двамата бяха хванати при опит да влязат в страната на 5 март с фалшиви паспорти, съобщава БНР.

В момента Роналдиньо се намира под домашен арест в хотел в столицата Асунсион.

Световният шампион напуска затвора срещу парична гаранция в размер на 1,6 млн. долара.

Продължава разследването срещу него и брат му за евентуално пране на пари, като ще използват данните от разговори и текстови съобщения от телефоните им.

Роналдиньо и неговият брат са пристигнали в Парагвай по покана на една дама с цел участване в рекламно събитие. Прокуратурата обаче задържа въпросната жена – Далия Лопес, като подозренията са, че тя е „двигател“ на схемата и е използвала двамата бразилци.

В средата на март хора от антуража на бившият футболист са предложили на парагвайската прокуратура 1,4 млн. евро за пускането му под гаранция. Идеята била след това той да стои под домашен арест. Това обаче е било отхвърлено от съдията по делото.

Във фалшифицирания паспорт на Роналдиньо името, родното му място и рождената дата са верни, но той е вписан като натурализиран граждаднин на Парагвай.

Бившата звезда на Барселона, Милан и Пари Сен Жермен не за първи път се сблъсква със закона. Миналото лято 57 негови имота бяха кофискувани, а освен това бразилските власти го глобиха с 2 млн. евро за неплатени данъци. В допълнение, държавата му отне бразилския и испанския паспорт.

Роналдиньо посрещна в затвора 40-ия си рожден ден, но дори в този период не загуби емблематичната си усмивка и се включи в турнир с други лишени от свобода.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови