Путин вдигна купата на Мондиал 2018

OFFNews 09 септември 2017 в 19:01 2786 1

Снимка Ройтерс

Владимир Путин, президент на Русия, вдигна трофея от предстоящото Световно първенство по футбол. Той и босът на ФИФА Джани Инфантино дадоха старт на традиционната обиколка на трофея. 

Путин уважи събитието на "Лужники" и каза няколко думи за медиите: "Няма съмнения, атмосферата и спомените за велики победи остават след реновацията на този стадион. Той заслужава да бъде главна арена на Мондиал 2018", започна руският президент.

"Също така красиви, удобни и технически подсигурени стадиони ще посрещнат феновете в цяла Русия. Въпреки че имаме солиден опит с големи спортни събития, на Световното първенство обърнахме специално внимание и огромна отговорност", продължи Путин. 

"Футболът е много популярен в Русия, страната прави много за неговото развитие. Аз съм сигурен, че ще видим нови футболни герои и нови победи, а нашият национален тим ще ни остави доволни", каза още той.

Иначе турът на купата ще премине през 24 руски града и 50 държави. Ще приключи отново в Москва на 7 юни или точно седмица преди старта на Мондиал 2018.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови