РБ Лайпциг шокира Атлетико Мадрид и е на полуфинал срещу ПСЖ

OFFNews 14 август 2020 в 00:59 2478 1

Отборът на РБ Лайпциг е вторият полуфиналист в Шампионската лига след победа с 2:1 над Атлетико Мадрид в драматичен мач на стадион “Жозе Алваладе” в Лисабон. Германският тим ще се срещне с Пари Сен Жермен в спор за участие на финала.
Германският тим започна амбициозно с голова възможност още в 4-ата минута на мача, когато удар на Марсел Халщенберг премина над вратата.

Атлетико отвърна с динамична преса, която доведе до два сериозни удара към немската врата на Савич и Караско, но без резултат.

При изравнени възможности през първото плувреме се стигна до разглеждане на ситуация от ВАР след претенции за дузпа от страна на Атлетико за нарушение срещу Саул Нигес, но полският съдия Шимон Марчиняк не намери основания за отсъждането й.

Второто полувреме започна с натиск на РБ Лайпциг, който даде резултат в 51-та минута, когато Дани Олмо успя да надскочи всички след центриране на Марсел Забитцер и направи Ян Облак безпомощен.

Последва тактически ход на Чоло Симеоне, който пусна в игра Жоао Феликс, а в 62-ата минута Ренан Лоди получи жълт картон за симулация в опит да изпроси дузпа. До такава все пак се стигна за нарушение срещу Феликс, който изпълни наказателния удар и изравни резултата.

Атлетико хвърлиха всички сили в следващите минути, но късметът беше на страната на вдъхновените играчи на РБ Лайпциг, които успяха да реализират в 88-ата минута след гол на Тайлър Адамс, който прониза Облак след прецизен пас на Анхелиньо и рикошет на играч от Атлетико. С това немският отбор продължава изненадващия си победен ход в Шампионска лига.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови