Ръководството на Левски се е отказало от заплатите си

OFFNews 19 февруари 2020 в 13:42 2034 0

Оперативното и спортно-техническото ръководство на Левски се е отказало да получава заплати във връзка с финансовата криза в клуба. Това разкри изпълнителният директор Павел Колев.

Той говори пред паметника на националния герой и патрон на клуба Васил Левски, където днес от клуба поднесоха цветя и венци във връзка със 147-ата годишнина от гибелта му. Думите на Колев идват ден след словесната престрелка с президента на Славия, който обяви на пресконференция размера на заплатата на Колев в Левски.

"Заплатата, която обяви Венци Стефанов, че аз получавам в Левски, не отговаря на истината. Тя е три пъти по-малка, даже и повече. През месец януари се отказах писмено от моето възнаграждение. Не може да взимам заплата, при положение че има заплаха част от хората в клуба да не получават никакви пари", заяви Колев.

Наставникът на Левски - Петър Хубчев, също е отказал за взима заплата докато финансовата ситуация в Левски се нормализира. Хубчев не е взел своето възнаграждение за януари.

"Петър Хубчев и неговият щаб се отказаха от заплатите си за месец януари. Хората от ръководството на клуба направиха същото", допълни Колев.

Той разкри още, че един от бившите собственици на Левски - Александър Ангелов е направил най-голямото дарение на клуба до момента.

"Александър Ангелов дари безвъзмезно на клуба малко над 140 хиляди лева. Сред хората, подпомогнали финансово Левски са и други бивши собственици на клуба - Тодор Батков, Иво Тонев и Николай Иванов. Всички се обединиха в името на Левски и дариха пари", добави шефът на Левски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови