Расистки скандал разтърси футбола в Англия

OFFNews
23 декември 2019 в 12:40 | 1191 |3

Сериозен расистки скандал разтърси футбола на Острова преди коледните празници. Обект на обиди този път стана бранителят на Челси Антонио Рюдигер, който беше обиждан от феновете на Тотнъм с маймунски звуци и жестове.

Германският футболист уведоми капитана Сесар Аспиликуета, който предупреди съдията. Дикторът на стадиона на три пъти призова феновете да престанат, а в крайна сметка двубоят се доигра и беше спечелен от Челси с 2:0.

С това обаче скандалът не свърши, тъй като в Англия са особено чувствителни по темата, в което се убедихме след режисираната атака по време на евроквалификацията в София.

От Асоциацията на професионалните футболисти в страната призоваха правителството да вземе спешни мерки срещу проблема след вълната от негативни реакции.

"Сега повече от всякога трябва да се обединим и да бъдем силни и заедно да се изправим и да премахнем расистките обиди от нашите стадиони и нашата страна. Вярваме, че е дошло времето, когато всички ръководни органи да се обединят и да спрат всичко това.

Асоциацията на професионалните футболисти призовава правителството да започне разследване и да се вземат спешни мерки от партийната група към Министерството на Културата, медиите и спорта за справяне с този спешен проблем", написаха от Асоциацията.

"Имаме расистки проблем в Премиър лийг и Англия. И Висшата лига трябва да се активизира, не да се крият зад ФА по този въпрос. Може би трябва да дадем възможност на играчите да излязат от терена, когато това се случва. Това ми се струва единственият начин", заяви анализаторът на Скай Спортс Гари Невил.

Препоръчани материали
4t5y6u7iu6y5t

Рейтинг : -3200

25.12 2019 в 00:24 3
+ 10
- 0
минувач
Ама то няма нищо лошо в тези разлики - просто трябва да сме си честни - на негросите им се отдават едни неща, на белите - други. Расизма е именно да игнорираш добрите качества на различните и да твърдиш, че всички са еднакви.
минувач

Рейтинг : 1000

24.12 2019 в 17:13 2
+ 10
- 0
Англичаните (както и повечето европейски фенове) се притесняват че техните отбори се превръщат в африкански. Но проблемът си е техен - явно бялата раса отстъпва физически на расите от "развиващите се" страни и селекционерите намират добри и евтини играчи от Африка и Латинска Америка.
Спомням си като малък как децата ритаха топка в прахоляка на махлата. Сега малките дебеланковци дремят пред телефоните си и бащите им негодуват срещу черните които са се учили на футбол в прашните махали на Африка...
4t5y6u7iu6y5t

Рейтинг : -3200

24.12 2019 в 12:33 1
+ 10
- 0
Нещо отзвука бледнее? Ко стана ве, заради маймуната в България целия свят "гръмна", а на тяхна почва дето са истинските долнопробни расистки шибаняци - тишинка :)