Расизъм или тежка провокация беше случилото се в София?

OFFNews 15 октомври 2019 в 11:45 4018 0

Цяла Европа ни сочи с пръст заради расисткия скандал по време на евроквалификацията с Англия на националния стадион "Васил Левски", която ще влезе в историята с най-разгромната загуба на селекцията ни - 0:6.

Двубоят беше на два пъти прекъсван през първото полувреме заради расистки скандирания, които се чуха ясно, тъй като публиката се беше смълчала след ужасното начало на мача за момчетата на Красимир Балъков, които отстъпваха вече с 0:2.

В крайна сметка до прекратяване на мача не се стигна, след като компактната група от около 50 облечени в черно ултраси напусна стадиона. В социалните мрежи феновете коментират, че на-вероятно става въпрос за провокация, която е предварително режисиран

От лагера на англичаните също разпространяват такава версия. Според информация на "Скай Спортс", български футболист е казал на отбора на Англия, че расистките обиди по време на двубоя между България и англичаните са били планирани предварително и са координирани.

Футболистът на България, чието име не се споменава, е искал да се извини на състава на Англия и да обясни това, което е знаел.

През второто полувреме на срещата и след отстраняването на групата запалянковци е имало доста по-малко обиди на расистка основа срещу футболистите на Англия, уточнява "Скай Спортс".

Големият въпрос обаче е кой е имал интерес от тази акция, която ще доведе до сериозна финансова санкция на БФС и дори до тежки последствия за клубния ни футбол. Министър-председателят Бойко Борисов вече поиска публично оставката на президента на БФС Борислав Михайлов, като обяви, че държавата спира сътрудничеството и финансовата подкрепа на проекти свързани с футбола, до депозирането й.

Правилата на международния футбол не позволяват директна намеса на изпълнителната власт в работата на асоциациите и е имало случаи на отстраняване на страни от международния календар след такива интервенции.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови